fredag 9 juli 2010

Vilka är Verklighetens Folk?

Börjar bli väldigt trött på "verklighetens folk". Denna fruktansvärt obehagliga retorik av partiledare Hägglund. Vilka är dessa "verklighetens folk" egentligen? Hittills vet vi bara vilka det inte är. Till exempel är de inte homosexuella, icke-kristna eller "kulturvänster".

Ännu mer irriterande är det eviga malandet om att politiker inte ska lägga sig i folks liv. Om det inte är så att du är homosexuell och vill gifta dig. Eller skaffa barn. Eller kvinna och vill ha jämställdhet. Eller göra abort. Eller om du laddat ner en fil på internet. Eller ringt ett utlandssamtal.

Kristdemokraterna är ett missnöjesparti som grundades för att driva tre frågor:
 • Kristendomsundervisning i skolan
 • Abortförbud
 • Kvinnorna tillbaka till spisen
Då är det en väldigt lång resa man måste göra om man ska lura i någon att KD är ett parti som värnar om individens frihet.

Att dela upp människor i verkliga och inte är ett väldigt otäckt sätt att driva politisk propaganda. Alla vi som inte passar in i KD's syn på världen, vad är vi om vi inte är verklighetens folk?

Alla människor är verkliga. Alla människor lever i sin egen verklighet. Och den som börjar dela upp människor på det vis som Hägglund gör är verkligen ute på tunn is. I sin desperata jakt på väljare och folklighet har Hägglund irrat sig ut i extremhögerns retorik.

2 kommentarer:

 1. Verklighetens folk är, sa Hägglund någon gång, de som går upp tidigt på morgonen, lämnar barn på dagis, jobbar och tar semester. Problemet är bara att med Alliansen är det nu färre som går till ett jobb på morgonen.

  Statistiskt sett är det t o m så att de flesta svenskar inte är verkliga. 4,4 miljoner i Sverige är sysselsatta, 5,6 miljoner är inte det.

  SvaraRadera
 2. räknade visst fel, det är värmen ;) det var bara 4,7 som inte var sysselsatta, som inte är verkliga alltså.

  SvaraRadera