torsdag 19 augusti 2010

Sverigedemokrat hotar bränna ner valstugor i Norrköping

Sverigedemokraternas kandidat till landsting- och kommunfullmäktige, Bernt Eklund, hotar att ”bränna ner” riksdagspartiernas valstugor. Och anger också i vilken ordning stugorna ska brännas ned:

Om SDs stuga brinner ner så kommer jag personligen att bränna ner de andra stugorna i följande ordning.

1. (s)

2. (vpk)

3. (mp)

4. (m)

5. (kd) (fp) (c)

Jag kommer att ta dem i den takt jag orkar med!!! Detta är ett löfte och inte ett hot!

Sverigedemokraterna har sedan förra valet två mandat i Norrköpings kommunfullmäktige, och är i realiteten vågmästare i kommunen. Dock står stolarna tomma, efter att båda Sverigedemokraterna hoppat av.

Den ena var sedan tidigare dömd för vapenbrott och verkade inte helt nykter den gången han dök upp i fullmäktige, den andra lämnade in en motion han plagierat från Vänsterpartiet(!) och försvann sedan efter mindre än ett år. Nu står stolarna tomma.

I andra kommuner ser man liknande beteenden. De är helt enkelt inte seriösa. Att dyka upp på möten berusad, hota andra människor och partier eller helt enkelt inte dyka upp alls är inte seriöst. Drygt två tusen personer röstade på SD i det förra valet. Det var röster från 2062 Norrköpingsbor som kastades i sjön.

NT
Folkbladet

19 kommentarer:

 1. Det där klassas väl som olaga hot?
  (hur ser ett lagligt hot ut?)

  Men SD var kanske rädda att få in ngn i fullmäktige som inte varit dömd för något?

  Man kan kanske ursäkta 2000 Norrköpingsbor med att de inte förstod bättre förr valet. Men nu vet de ju vad de får, och de som röstar likadant...

  SvaraRadera
 2. Mattias, seriöst!?
  Du kan inte på fullaste allvar mena att vi Sverigedemokrater står för hot och våld? Det första jag gjorde efter hans hot, var att be om ursäkt och visa att vi Sverigedemokrater tar ett starkt avstånd från Bernt och hans hot.
  Ditt inlägg är inte ett dugg seriöst i mina ögon, och jag ser det endast som ett fult sett att smutskasta ett parti du knappt vet någonting om.
  Bernt var ju dessutom tidigare medlem och kandidat för miljöpartiet. Är det kanske inte så passande för dig att nämna?

  SvaraRadera
 3. Bernt har varit med i MP, M och FP förutom er. Vi bad honom lämna partiet och startade en uteslutningsprocess när det var uppenbart vilka obehagliga åsikter han hade, då hoppade han av. Det har jag berättat tidigare och det står i tidningarna så knappast en hemlighet.

  Och ja, ni står för hot och våld. Inte lika öppet nu längre. Nu har ni uppenbarligen insett att man kommer längre med slips och vattenkammat hår än man gör med kängor och bombarjacka.

  En av era förra partiledare dömdes för mordhot och trakasserier mot antirasister. Inte en av era "överengagerade" medlemmar, inte en av alla era rasistiska och våldsamma sympatisörer, utan er partiledare. Som innan han blev partiledare för er var med i en nazistisk organisation.

  Sen är det väl självklart att du går ut och ber om ursäkt. Ni vill ju ha röster.

  SvaraRadera
 4. Nu tappade jag all respekt för dig. Att gå tillbaka till 90-talet för att leta efter grunder för falska påståenden. Jag säger bara det.

  Kallar du mig indirekt för smygnazist? Det är rent förtal. Den dag då du kommer med riktiga argument för dina påståenden kommer jag ta dig på allvar, så snälla, kan du komma med ett exempel på varför vi skulle förespråka våld och hot eller vara rasister?

  Ni har ju dessutom ett samarbete med kommunister. Är du stolt över det? Vad tror du de har för demokratisyn? Vad tror du de har för syn på våld och hot mot oliktänkande om de hade makten?

  Din okunskap om oss är pinsam.

  SvaraRadera
 5. Får se här nu. Er förra partiledare var medlem i en nazistorganisation och dömdes bland annat för mordhot. Det är fakta, inte förtal. Om du känner dig träffad på riktigt av det så får du nog fråga dig själv varför det är så.

  Sedan anklagar du mig för att gå tillbaka till 90-talet, men i samma andetag kallar du V för kommunister. Trots att de slutade vara kommunister... på 90-talet. Om det är okej att kalla V för kommunister måste det väl ändå vara okej att kalla SD för rasister? Eller?

  SvaraRadera
 6. Det finns fler exempel!
  http://expo.se/2010/48_3234.html

  SvaraRadera
 7. manuell trackback: http://outad.blogspot.com/2010/08/hur-man-hjalper-sd-in-i-riksdagen-med.html

  SvaraRadera
 8. Ja, det finns fortfarande en obehagligt stor skara kommunister inom V, så det finns inget tvivel om att ni samarbetar med kommunister.

  Jasså? Du syftar på Mikael Jansson då eller? Inget jag har hört talas om. Du tror onekligen inte att folk kan förändras. Sedan var han Centerpartist innan han kom till SD, men det kanske du inte vill ta upp. Jag skulle också vilja se en källa på det, jag har aldrig någonsin hört att han skulle ha något med de extrema högerrörelserna att göra. Er samarbetspartner Socialdemokraterna har en kandidat till KF i Katrineholm som så sent som förra valet var länsledare för nazistiska NSF, det kanske du ska ägna dig mer tid åt att kritisera istället för oss.

  De få medlemmar vi har med ett besvärligt förflutet var det för mycket länge sedan, till skillnad från inte minst Socialdemokraterna.

  Ja, att kalla mig för smygnazist är rent förtal. Min bästa vän (i mitt tidigare hemland USA) är afrikan från Mali, många av mina närmaste vänner i Sverige är invandrare, min ex-flickvän är Thailändska och jag har tidigare aktivt arbetat emot rasismen i USA (hamnade till och med i bråk med rednecks när jag försvarade min svart vän).

  Jag kan bara beklaga din okunskap och önska att du en dag faktiskt vill lära känna oss så att du faktiskt får en mer sann bild av vilka vi är.

  SvaraRadera
 9. På samma sätt som det fortfarande finns kommunister i V finns det rasister och nazister i SD. Men ni ska uppenbarligen inte bedömas enligt samma kriterier som ni bedömer andra? Du menar att folk kan ändra sig, så man ska inte döma folk för saker de gjort för tio år sedan. Men det gäller alltså bara de som är med i SD?

  Det börjar bli lite pinsamt hur desperat du är att ikläda dig rollen som martyr. Om du nu verkligen tycker att jag kallar dig nazist kan du antingen inte skilja mellan dig själv och er tidigare partiledare, eller så kan du inte läsa.

  Samtidigt visar du upp en fantastiskt dubbelmoral. Att er partiledare varit nazist och dömts för mordhot är minsann inte relevant. Men att nån sosse i Katrineholm som ingen har hört talat om varit nazist, det är uppenbarligen det?

  Och ditt argument "Jag har minsann kompisar som är från afrika..", är det en avsiktlig parodi eller förstår du inte själv hur korkad du låter?

  Om man måste använda dubbelmoral, martyrskap och glåpord för att försvara sin åsikt så borde man stanna upp och fundera på hur smart den åsikten är. Det skulle du behöva göra. Jag har inget intresse av din respekt, och jag känner ditt parti, era medlemmar och er politik tillräckligt mycket för att bilda mig en uppfattning. Ni är ett gäng oseriösa pajasar med nativistiska, populistiska och reaktionära åsikter.

  Ni gör nog bäst i att säga så lite som möjligt och hoppas på missnöjesrösterna. Ju mer folk lär känna er, desto mindre lär de vilja rösta på er. Vi kommer att ha ett litet höger-reaktionärt parti bestående av populister och nativister, som alla andra Europeiska länder. Huruvida det blir ni eller några andra är egentligen ointressant. Ni är för inkompetenta och impopulära för att kuna påverka något hur det än blir.

  SvaraRadera
 10. Jag väntar fortfarande på en källa varifrån Jansson skulle ha varit dömd och dessutom medlem i ett nazistparti. Det ska bli intressant.

  Uppenbarligen vet du inte vilka vi är, då skulle du inte skriva vad du skriver. Du kan fråga vem som helst som känner mig, jag tolererar inte rasister. Du har indirekt kallat mig smygnazist, det är det enda jag påpekar, men nu har du ändrat dig lite och säger att det kan finnas nazister som är medlemmar hos oss. I början sa du mer eller mindre att vi alla var nazister iklädda kostym.

  Det är stor skillnad mellan att ha medlemmar som är rasister, det kan man inte göra så mycket åt såvida man inte får reda på det. Faktum är dock att vänsterpartiet har flertalet högt uppsatta representanter som är kommunister. Du ser tydligen inte att det är något problem?

  Socialdemokraten i Katrineholm kandiderar i årets val till KF. Han kan lika gärna bli en representant och var för så sent som för 4 år sedan en drivande nazist. Det är klart att det spelar någon roll. De få representanter vi har som haft ett förflutet inom extrema rörelser var det under sin ungdom och har haft många år på sig att förändras. Dessutom har dom varit medlemmar i andra partier innan de gick med i SD, men inte beskylls de andra partierna för att ha nazister i sina led.

  Var försöker jag utmålas som martyr? Sedan tycker jag att "ni är ett gäng oseriösa pajasar med nativistiska, populistiska och reaktionära åsikter" låter mer som om det kom från en tonåring som ska leka häftig på ett internetforum, inte som en kommunal toppolitiker.

  SvaraRadera
 11. Markus: lämna en liberal miljöpartist ifred och hacka på mig istället. Jag är en av de där fruktansvärda socialisterna som du hatar så mycket! http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206634&entry=6224141#forum

  Angående kommunism så innebär ordet från början "det klasslösa samhället" som är demokratiskt och jämlikt. Eftersom mördande idioter som Stalin har befläckat ordat så använder vi det inte.

  Det viktigaste steget mot socialism idag är helt enkelt att vi höjer skatten rejält för rika och storföretag. Sen tar vi större demokratisk kontroll över konomin och anställer alla arbetslösa, bygger världens bästa välfärd, stärker trygghetssystemet och garanterar alla ett materiellt gott och fritt liv. (vilket inkluderar, invandrare, flyktingar, muslimer, homosexuella, kristna och till och med rasister)

  Och för övrigt så har jag inget till övers för er kulturella främlingsfientlighet. Den bygger ju inte på rasteorier som andra främlingsfientliga ideologier gjort. Resultatet blir dock i mångt och mycket detsamma. Alla som inte är precis som du är farliga och bör helst flytta eller utsättas för repressalier. För övrigt är jag väl svensk (nåja norrlänning) men varken i värderingar eller kultur så känner jag att jag har något alls gemensamt med dig.

  SvaraRadera
 12. "kommunal toppolitiker" var ju gulligt sagt. Jag är en fritidspolitiker som står 4:a på Miljöpartiets kommunlista.

  Du är avlönad anställd politiker, står etta på kommunlistan, är ordförande för SD i Östergötland och med god chans att komma in i riksdagen som ersättare om SD får över 4%.

  Vem är det som är "toppolitiker"?

  SvaraRadera
 13. Nicklas: Jag hatar inte personer efter vad de har för ideologisk bakgrund. Dock så är jag rädd för vissa av ideologierna. Några exempel: Nazism, kommunism och anarkism. Du kan kalla mig för kommunistofob om du vill, men jag hatar inte kommunister för att de är kommunister. Jag har full respekt för hur andra tänker, även dem som företräder de ideologier jag är rädd för. Du har ingen aning om mina värderingar, kanske du har läst om dem på min blogg, men likaså tror jag att vi kan ha en hel del gemensamt. Precis som jag respekterar andras åsikter respekterar jag även andra kulturer, dock har jag efter egna upplevelser upplevt det kaos som kan komma när flera kulturer tvingas samman.

  Stenberg: Ja, som 4e namn på MPs lista räknar jag dig som en kommunal toppolitiker. Alla som står som valbara skulle jag räkna som toppolitiker och du kommer säkerligen in i KF efter valet.

  SvaraRadera
 14. Okej, så fjärde namn på MP-listan i en kommun är högre rankat än 1:a namn, regionordförande och möjlig riksdagsledamot för Sverigedemokraterna? Jag själv har inga problem med det men blir förvånad över att du tycker så. Men visst, det blir ju svårare att spela offer när man är (hög?)avlönad toppkandidat.

  Enligt din definition av "toppolitiker" har vi ju minst 86st toppolitiker i Norrköping. 37 "toppolitiker" i Valdemarsvik... kanske runt 14.000 kommunala toppolitiker i Sverige. Så kan vi ju lägga till Landstingspolitikerna också så får vi ett par tusen till.

  Jag vet att ni Sverigedemokrater gillar att definiera om ord så att de passar er. Men om alla som sitter i fullmäktige är "toppolitiker", innebär inte det att i stort sett alla politiker i Sverige är "toppolitiker"? Hur tänkte du där egentligen? Är man "fotbollsstjärna" om man spelar högerback i Loddby IF division 6 också? I så fall är jag alltså en fotbollsstjärna som blivit toppolitiker!

  SvaraRadera
 15. Förlåt, det var lite felskrivet av mig och det ber jag om ursäkt för. Jag rankar dig som toppolitiker för att du sitter relativt långt upp på listan i ett parti som är ganska populärt.

  När har jag sagt att jag inte är en toppolitiker? Förklara. Det jag skrev var att du inte betedde dig som en. Överlag tycker jag att man ska kunna bete sig moget om man överhuvudtaget står på valbar plats till någon församling, men det kanske inte du tycker?

  Spela martyr? Lägg av nu snälla.

  SvaraRadera
 16. Marcus, du skrev toppolitiker för att din retorik är densamma som ditt partis retorik. Ni använder ett språk som vill få fram en "vi mot dom" känsla. Du skrev toppolitiker för att du vill få folk att tro att jag tillhör "dom" medan du tillhör "vi".

  Du vill få fram att du är "vanligt folk" medan jag är "en sån där politiker man inte kan lita på". När sanningen är att jag är en fritidspolitiker som inte får betalt och du är en avlönad toppkandidat.

  SvaraRadera
 17. Ja, du är en fritidspolitiker, men du står långt upp på MP:s lista till KF. Jag anser mig kunna bete mig som en politiker, medan du skrev som om det var en tonåring på flashback.

  Av rent intresse, var har jag försökt får det att framstå dom att jag tillhör "vi" och du tillhör "dom".

  SvaraRadera
 18. Vet du vad Markus, jag tror inte att kommer att komma överens genom att diskutera det här vidare. Mina åsikter om SD är alldeles för långt från dina. Och mina politiska åsikter är i stort sett motsasten till era i varje fråga. Även de som inte har med invandring att göra.

  Däremot ska jag villigt erkänna att du är den bästa representant från SD jag träffat hittills. Du är vältalig och utbildad, har en ganska intelligent retorik och kommer säkerligen gå långt. Med nya erfarenheter och kunskaper kanske du ändrar åsikter (och parti) också, och då kan du säkert bli en tillgång för kommunen.

  SvaraRadera
 19. Jag tror inte heller att vi kommer komma så långt här. Tack för de vänliga orden. :)

  SvaraRadera