tisdag 17 augusti 2010

Klimatet inte "viktigast för MP"

Miljöpartiet presenterade idag sin plan för den omställning vi vill genomföra i Sverige efter valet om vi får väljarnas förtroende. På DN kan man läsa "Klimatet viktigast för MP". Men är egentligen inte sanningen att klimatet är viktigast för alla?

Självklart kan man tycka att olika frågor är viktiga. Själv brinner jag för rättvisefrågor, sociala och ekonomiska frågor, jag tycker de frågorna är oerhört viktiga. Men när det gäller klimatet finns det inget realistiskt utrymme för att ha olika åsikter. Möjligtvis kan man leva i villfarelsen att klimatförändringar inte sker eller inte går att påverka, vilket en del religiösa extremister, amerikaner och olje-lobbyister gör.

Men man kan inte "tycka" att klimatfrågan är viktig, löser vi inte den frågan spelar inga andra frågor någon roll. Klimatfrågan är en överlevnadsfråga och den viktigaste frågan för hela mänskligheten. Inte bara för oss gröna, inte bara för oss svenskar, utan för alla.

Även moderater drabbas av klimatförändringar. Likaså oljebolag och kreationister. Tyvärr är de just nu en del av problemet istället för en del av lösningen.

14 kommentarer:

 1. "Men man kan inte "tycka" att klimatfrågan är viktig, löser vi inte den frågan spelar inga andra frågor någon roll."

  Helt klockrent :)

  SvaraRadera
 2. När har klimatförändringar INTE varit en del av livsvillkoren på jorden?

  Tragikomiskt f.ö. att se denna inbördes beundran av inskränkthet och intolerans i er upplysta sekt.

  "inget realistiskt utrymme för att ha olika åsikter."

  SvaraRadera
 3. Jag säger inte att man inte får tycka något annat, utan att det inte är realistiskt. Utan en för människor livsbärande miljö på planeten är faktiskt all politik meningslös.

  SvaraRadera
 4. Med andra ord är det bara onda livshatande människor som inte sympatiserar med Miljöpartiets koldioxidfobi.
  Tack för klargörandet!

  SvaraRadera
 5. Okej nu ser jag att du har en blogg som bara handlar om "klimatbluffen" och hur onda miljöpartister är.

  Du har ju uppenbart redan bestämt dig för något som inte har med verkligheten att göra över huvud taget. Vore bra om du kunde öppna varje diskussion med att nämna det så man inte lägger någon energi på att försöka prata med dig i onödan. Jag kollade din blogg och du verkade vara en osympatisk idiot, så du får gärna avhålla dig från att posta här i framtiden.

  SvaraRadera
 6. Klart att jag är en osympatisk idiot...
  Jag håller ju inte med dig!
  Skönt att vi kan fokusera på det istället för exempelvis ett svar på frågan i min första kommentar.

  SvaraRadera
 7. Men du, du har en blogg som BARA handlar om hur klimatförändringarna är en bluff och hur onda Miljöpartister vill förstöra Sverige. Varför låtsas du ens att du vill diskutera frågan seriöst?

  Huruvida du ÄR en osympatisk idiot eller inte vet jag inte. Jag sade att du VERKAR vara det efter att ha läst din blogg, vilken som sagt BARA handlar om hur klimathotet är en konspiration och att alla som inte håller med dig är lurade eller onda.

  Du länkar till och med till en avslöjad propagandasajt som betalats av EXXON MOBILE, och som inte uppdaterats på flera år. Jag tänker inte diskutera seriöst med dig lika lite som jag skulle diskutera huruvida jorden var rund med någon från The Flat Earth Society. Eller nån som tror att människor levde med dinosaurer. Bara för att du lyckats skapa ett anonymt bloggerkonto innebär inte att folk måste ta dig på allvar.

  (Till ditt försvar ska dock sägas att du har bra smak för böcker)

  SvaraRadera
 8. Av 79 poster i min blogg handlar 71 om annat än koldioxidskräck eller miljöpartister. Hur får du det till att vara en blogg om BARA klimat och miljöpartister?

  Att det inte finns utrymme för åsikter som avviker från dina har du varit väldigt tydlig med från början. Du behöver inte motivera varför kättare inte bevärdigas med ett sakligt bemötande.
  Men tack ändå för att du låtit antyda din outgrundliga vishet, upphöjd från ifrågasättande!

  ps. Jag vill också få betalt från EXXON MOBILE, vet du var man ansöker? ds.

  SvaraRadera
 9. Alla dina inlägg under 2010 handlar om det. Dina 8 senaste inlägg i rad handlar om det. Ditt senaste inlägg innehåller fraserna:

  "klimathotare... överspelade klimatdebatten... den lukrativa klimathotarindustrin..." Inlägget innan heter "Domedagsprofeternas kamp".

  Du kan ju försöka ta på dig martyrkepsen om du vill men du framstår bara som löjlig. Men visst, det kanske är så att alla seriösa forskare är mutade eller har fel, och att det egentligen är oljebolagen som har rätt. Jag själv kanske har blivit hypnotiserad, eller så har FRA styrt mina tankar med radiovågor. Månlandningen kanske spelades in i en studio i Hollywood och George Bush låg bakom attacken 11:e september.

  Det finns fortfarande folk som tror att jorden är platt, att dinosaurierna dog ut i syndafloden för 4000 år sedan och att 7 miljarder människor som pumpar ut flera miljarder ton med växthusgaser inte påverkar klimatet. Det innebär inte att man måste ta dem på allvar.

  SvaraRadera
 10. Seriösa forskare tar inte politiska beställningar med förhandsbestämda resultat, de fudgar inte rådata för att uppnå önskat resultat, de ägnar sig inte åt historieförfalskning, de frångår inte fastlagda filterupplösningar för att accentuera önskat resultat, de tillmäter inte datormodeller som projicerar just det man programmerat dem att projicera något bevisvärde, de mörkar inte information för att passa deras syften och de ropar inte varg för att styra anslag till sin forskningsdisciplin.

  Seriösa forskare ställer upp falsifierbara hypoteser och använder empiri och upprepningsbara experiment för att fastslå eller vederlägga sina teser. Seriösa vet att vetenskap och konsensus är två vitt skilda storheter.

  Ungefär som denna världsledande atmosfärfysiker:
  http://www.youtube.com/watch?v=i1CR0v7dwXU

  SvaraRadera
 11. Du svarade inte på mitt tidigare inlägg. Innebär det att du ger mig rätt, att din blogg bara handlar om klimathotet som konspiration och hur onda/lurade alla miljökämpar är?

  Är det så du tänker argumentera, att så fort du blir överbevisad så försöker du byta ämne och komma med nya attacker?

  Ungefär det som jag sa från första början och anledningen till att det är helt ointressant att försöka diskutera frågan med dig.

  Din källa som inte tror att människan påverkar klimatet tror inte heller att cigaretter ger lungcancer. Hela hans karriär bygger på att säga emot, vilket är bra och skeptiker behövs, men inte nödvändigtvis betyder att han har rätt. Det kommer aldrig någonsin finnas ett konsensus där alla forskare är överens, om nånting. Dessutom säger han inte att människan inte påverkat klimatet, utan att han inte vet hur mycket.

  SvaraRadera
 12. Av 79 poster i min blogg handlar 71 om annat än koldioxidskräck eller miljöpartister. Av mina 8 senaste poster handlar ett om TV-licens och ett om skolans demokratiuppdrag. Ditt påstående om att min blogg bara handlar om klimatbluffare och miljöpartister är motbevisat genom faktiska omständigheter. Jag känner inget behov av att älta om eller gnugga in dina felaktiga påståenden i ditt ansikte.

  Jag fortsatte din karaktärisering av seriösa forskare som ett svar på vad du tillförde i ditt tidigare inlägg. Ett inlägg som jag f.ö. inte noterade några frågetecken i, till skillnad från mitt första inlägg i tråden...

  SvaraRadera
 13. Vet du vad, jag tål faktiskt inte att folk ljuger för mig.

  Alla dina blogginlägg under 2010 handlar om "klimatbluffen" och/eller miljöpartister. Det senaste inlägget från dig som INTE handlade om det var från februari 2007. Ända sedan du återuppväckte din blogg från de döda har den handla om exakt det jag påstår att den gör.

  Uppenbarligen drar du dig inte för att ljuga någon rakt upp i ansiktet. Och du är tillräckligt korkad för att göra det när bevisen bara är några knapptryck därifrån.

  Varför skulle jag, eller någon, lyssna på en lögnare och idiot? Du kan krypa tillbaka i ditt hål nu.

  SvaraRadera
 14. Hädanefter tar jag helt enkelt bort inlägg från anonyma troll. Om man inte gillar det så kan man antingen sluta vara anonym eller sluta vara ett troll.

  SvaraRadera