måndag 15 juni 2009

En för Ella, alla för Alf

Jag röstade runt halv tio på morgonen den 7:e juli. Jag var lite stressad när jag gjorde det eftersom jag var ute och ambulerade som vallokals-samordnare eller nåt. Skulle åka runt och bjuda på kaffe och bullar till de som delar ut valsedlar och finnas tillhanda om något behövdes eller gick fel. Så jag hade bråttom. Rätt parti blev det, i rätt röstlokal med rätt röstkort. Tyvärr så glömde jag en sak, att kryssa.

Tyckte inte att det betydde så mycket förren en grön surtant berättade att hon tänkte kryssa en viss politiker för att göra henne glad. Hon kommer inte att komma in med det är ju i alla fall trevligt att se att folk kryssat henne, resonerade hon. Jag köper det helt och hållet. Nu ser jag krysset som en fri "Bra jobbat, du är duktig!"-bonus som man kan dela ut till en person man tycker förtjänar det. Klantigt av mig att missa att använda den lilla gratis-möjligheten att dela ut lite positiv feedback.

En person som många kryssade är ju Alf Svensson. Tillräckligt många för att första kandidaten Ella Bohlin inte skulle få åka till Parlamentet. Då härjas det om att gubbar tvingat bort den unga fräscha tjejen till förmån för den gamla ingrodda gubben. Märkligt, tycker jag. De gamla gubbarna i valberedningen var ju de som satte Ella först, det var ju väljarna som petade bort henne till förmån för gamle Alf.

Sen undrar jag hur jävla fräsch Ella är egentligen. Hon går till val på ultrakonservativa idéer och ett starkt motstånd till alkohol och droger, och kommer att sätta sig i Berlusconis krist-konservativa grupp. Men ännu värre är ju att hon intellektuellt befinner sig kvar på medeltiden. Ella tror nämligen att människor och dinosaurier levt tillsammans.

Ella Bohlin är kreationist. För er som missat det är kreationister ett gäng kristna
fundamentalister som tror att världen skapats av gud för cirka 6.000 år sedan. På riktigt. De tror att dinosaurer levde tillsammans med människorna, och att Noa blev 900 år gammal och fick ombord två av alla världens djur på sin båt för några tusen år sedan.

Vid jämförelse kanske inte Alf är så gammal i alla fall...

2 kommentarer:

 1. Helt rätt. Unga har inte per automatik rätt och gamla fel...

  La du ner Ikariam förresten?

  /Zodo

  SvaraRadera
 2. Ja jag kände som att Ikariam var 'löst' och att det sedan bara handlade om hur mycket tid och energi man var villig att lägga ner, den optimala strategierna var inte så svåra att ta fram och spelet var relativt exploaterbart.

  Sedan höll de svenska operatörerna extremt låg klass vilket i sig bidrog till att minska nöjet rätt så drastiskt.

  SvaraRadera