söndag 23 maj 2010

Tillbaka till dåtiden

Valfrihet är viktigare än jämlikhet säger Göran Hägglund. En i och för sig trevlig kille, men som bygger sin politik på en bronsålderstext. Vem är det som har valfriheten i ett ojämlikt samhälle?

Frihet och jämlikhet hör samman. En progressiv politik tillåter båda föräldrarna att vara med sina barn. De bronsålders-konservativa vill slopa pappamånaderna och satsa på vårdnadsbidraget, Alliansens största kvinnofälla. Kvinnorna ska stanna hemma och ta hand om barnen medan pappa förvärvsarbetar. Att en pappa skulle vilja stanna hemma ses som 'onormalt'.

En del spekulerar i att KD ligger under riksdagsspärren i flera mätningar för att de har en "otydlig profil". Jag tror inte det är problemet. Det är tydligt vad KD vill, det är bara det att inte många i Sverige vill gå bakåt i tiden, särskilt i jämställdhetsfrågor. Det är därför Kristdemokraterna kommer att åka ur riksdagen.

2 kommentarer:

  1. Jag vet aldrig om jag ska skratta eller gråta när Hägglund uttalar sig.

    SvaraRadera
  2. Mycket bra och viktigt inlägg. Jag blir mörkrädd när åsikter som att valfrihet är viktigare än jämställdhet. Det är precis som du skriver att frihet och möjlighet att välja är tätt sammankopplat med ett jämställt samhälle.

    SvaraRadera