måndag 31 maj 2010

Det handlar inte om Judar

Nu när israels regim och militär återigen kränker mänskliga rättigheter, mördar och terroriserar är det viktigt att komma ihåg en sak: Det handlar inte om judar.

Igår stoppades Noam Chomsky vid gränsen till Israel. Han är en 81 år gammal professor i lingvistik vid Massachusetts Institute of Technology. En ikon inom freds- och vänsterrörelsen. Han var inbjuden att hålla en föreläsning i ett Palestinskt universitet. Han är jude.

Med på en av båtarna är Hedy Epstein, 1976 års mottagare av Nobels Fredspris. Hon är 85 år gammal och överlevde förintelsen. Hon har ägnat sitt liv åt att arbeta för fred. Hon är judinna.

Andra judiska passagerare är Henry Ascher, barnläkare och forskare i flyktingmedicin. Dror Feiler, konstnär och ordförande i Judar för Israel-Palestinsk fred.

Det handlar inte om judar och palestinier. Det handlar om en högerextrem regim som använder terror som ett verktyg för att behålla sin makt.

Judar är också offer för den terror-regim som vill polarisera, demonisera och dominera Palestina. Idag flyr många intellektuella judar Israel. Judar med impopulära åsikter släpps inte in. Hämnd är inte judiskt. Den Israeliska regimen är inte en representant för det judiska folket, bara för en reaktionär extremistisk makt- och förtryckarapparat. Både judar och palestinier behöver vårt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar