lördag 21 januari 2012

Norrköping är en kunskapsstad


Är direkt hemkommen från "Topmöde" med Nordic City Network i Lilleström, Norge, där politiker och tjänstemän från vissa nordiska städer samlades för att diskutera de nordiska kunskapsstädernas utveckling. Norrköping är en av fem svenska städer som ingår i nätverket tillsammans med Lund, Malmö, Uppsala och Umeå.

Norrköping är idag en kunskapsstad. Till skillnad från Lund och Uppsala har vi ingen lång tradition av att vara det, men vi är det idag. Att universitet etablerade sig här för femton år sedan är antagligen den enskilt viktigaste händelsen i Norrköpings moderna historia. Universitetets ankomst till staden var dock bara avstampet, vi är fortfarande mitt uppe i utvecklingen och en väldigt spännande fas av vår historia. Då är det inspirerande att träffa politiker och tjänstemän från andra nordiska städer som antingen har gått genom eller genomgår precis den förändringen.

För de som vill veta mer om Nordic City Network och framtidens städer kan jag rekommendera hemsidan: http://www.nordiccitynetwork.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar