måndag 27 maj 2013

Dubbelmoral och hyckleri bland Sossarna i Norrköping

Kikki Liljeblad är ordförande för både Socialdemokraterna och Kultur- och fritidsnämnden. Uppenbarligen har dessa prestigefyllda uppdrag med alla dess privilegier gjort att hon fullkomligt tappat kontakt med verkligheten. Det märks när man läser hennes senaste blogginlägg, där hon redan i rubriken slår fast att "Om kultur ochfritidsnämnden får mer pengar kommer vi ligga mer med varandra".

Jag är ingen moralist och har självklart inga invändningar mot att nämndledamöter ligger med varandra. Men när Kultur- och fritidsnämndens ordförande går ut och ber om mer pengar till det när flera verksamheter i kommunen med underskott då reagerar jag.

Istället för att be om mer pengar att ha sex för själva kan väl Kultur- och fritidsnämnden presentera sina förslag för hur man ska få andra att ha mer sex. Självklart har priviligerade fritidspolitiker som spenderar kvällar tillsammans i romantiska miljöer inga problem att bli sexuellt tillfredsställda, men för oss som lever i verkligheten är det inte alltid möjligt. Att nämnden då äskar pengar för att ha ännu mer sex upplever jag nästan som provocerande. Hur kan man när den sexuella situationen ser ut som den gör vilja ge mer till de som redan har mest?

Men Kikki slutar inte där. Angående att svenskar inte längre ligger med varandra säger hon:

Några hävdar att det inte blir några barn gjorda vilket i sig är ett stort problem.

Denna "någon" som har fräckheten att hävda att mindre sex också leder till färre barn (och därför skadar tillväxten) är Aftonbladet. Som vanligt väljer den ansvariga politikern att försöka blanda bort korten och skyller på media. Enligt Kikki är det verkliga problemet uppenbarligen att media "hävdar" att mindre sex leder till färre barn (något jag anser är ett statistisk säkerställt faktum och inte en åsikt). Man vill skjuta fokus till budbäraren istället för att ta tag i problemet: Att den sexuella njutningen minskat för alla oss som inte har turen att sitta i Norrköpings kultur- och fritidsnämnd.


När en ordförande och sekreterare i en nämnd nyligen gifte sig (på sin fritid och för sina egna pengar) krävde sossarna att en av dem skulle sluta. Är man miljöpartist får man visst inte gifta sig, men uppenbarligen är det okej att ha orgier för skattepengar under nämndsammanträdena bara man är socialdemokrat. Dubbelmoral, hyckleri och/eller syftningsfel verkar vara normen i sosse-eliten.

***********************

TILLÄGG:
Kikki påpekade vänligt att ironi inte alltid går fram så bra i text. För tydlighetens skull vill jag då klargöra följande:

- Att jag inte på allvar tror att ledamöterna i KFN har sex på sina sammanträden
- Att jag inte heller tror att Kikki eller någon annan i KFN kommer att prioritera ledamöternas egna sexliv om KFN skulle få en utökad budgetram
- Att jag inte tror att fritidspolitiker lever privilegierade liv eller umgås i särskilt romantiska miljöer (om man inte råkar gå igång på kommunala kontor och offentliga möteslokaler).
- Att jag inte är sur över att en sosse inte tyckte det var okej att jag och Lina gifte oss

Sist men inte minst tycker jag inte heller att Kikki tappat kontakten med verkligheten. Tvärtom tyckte jag Kikkis bloggpost var fantastiskt delvis just för att den var så djupt förankrad i verkligheten, medan mina egna lätt försvinner iväg i teoretiska resonemang och misslyckade försök att vara rolig. Anledningen till att jag bloggade om den var för att locka fler att läsa den.

Samtidigt kunde jag naturligtvis inte låta blir att göra mig lustig över den enda karaktärsbrist jag hittills upptäckt hos Kikki: hennes förmåga till hysteriskt roliga syftningsfel. I övrigt instämmer jag till 100% i allt hon skriver, men jag börjar också fundera på en sak: Var går gränsen mellan att vara en klok och modern ung kvinnlig socialdemokrat och att vara Miljöpartist? Jag kan inte se någon skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar