torsdag 3 maj 2012

Stans största projekt


Att Lundbergs tänker bygga nya bostäder i kvarteret Spinnrocken har nog inte så många missat. Det ska bli 112 nya hyresrätter mellan nybyggda Lyckan och Spiralenparkeringen. Ett bra projekt där människor kommer att ha handel, service och kollektivtrafik precis runt hörnet. Det gör det enkelt att leva ett aktivt och hållbart liv.

Men det allra största projektet som är på gång är inte Spinnrocken utan kvarteret Krogen, där Botrygg har planer på att bygga hela 130 lägenheter. Även om kvarteret idag är slitet och sunkigt är läget ganska klockrent. Folkparken utanför porten, spårvagnen runt hörnet och 500 meter till resecentrum. Att en sådan här plats varit obebyggd så länge vittnar om hur svårt det är att få till byggen idag.

Något som är extra kul med projektet är blandningen av upplåtelseformer. Inom stadsplaneringen eftersträvar vi en blandad stad för att skapa ett hållbart samhälle. Då handlar det både om att blanda verksamheter, service och handel, men också olika former av boende. Här har Botrygg tänkt ha alla former av lägenheter inom samma kvarter, både hyresrätter, bostadsrätter och ägarrätter. När man dessutom har lokaler i bottenvåningen för butiker och verksamheter lyckas man skapa en väldigt bra pusselbit i stadsbyggnadspusslet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar